Τραγική κατάληξη είχε η έφοδος της Αστυνομίας σε ντισκοτέκ το βράδυ του Σαββάτου στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, καθώς τουλάχιστον 13 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, στην προσπάθεια του συγκεντρωμένου πλήθους να διαφύγει της σύλληψης!

Οι αστυνομικοί είχαν καταφθάσει στην ντισκοτέκ που βρίσκεται στη Λος Ολίβος, μια πολυσύχναστη συνοικία της περουβιανής πρωτεύουσας, με σκοπό να επιβάλουν την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Αρχών. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με περίπου 120 ανθρώπους που διασκέδαζαν σε ένα πάρτι γενεθλίων που είχε διαφημιστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

«Μπροστά στην επέμβαση της αστυνομίας, η οποία δεν χρησιμοποίησε κανένα τύπο όπλου, ούτε δακρυγόνα, οι συμμετέχοντες στη γιορτή επιχείρησαν να διαφύγουν από τη μοναδική πόρτα εισόδου και, μέσα στην αναταραχή, βρέθηκαν στριμωγμένοι ανάμεσα στην πόρτα και το κλιμακοστάσιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, διευκρίνισε στον ραδιοσταθμό RPP ο αρχηγός της αστυνομίας στρατηγός Ορλάντο Βελάσκο. Τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν, καθώς και τρεις αστυνομικοί που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μέσα στην ντισκοτέκ. Περίπου 20 παραβάτες, εξάλλου, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στη Λίμα.

Τα θύματα ήταν ηλικίας 20 έως 30 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες αρνήθηκαν την εκδοχή των αρχών και υποστήριξαν πως οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αδειάσουν την ντισκοτέκ. «Φαίνεται πως η αστυνομία μπήκε και έριξε δακρυγόνα. Και τους έκλεισαν και απ’ ό,τι φαίνεται έπαθαν ασφυξία», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στον ραδιοσταθμό RPP. «Κατάφερα να βγω, ο Θεός ξέρει γιατί, η φίλη μου που ήταν μαζί μου πέθανε στα χέρια μου», αφηγήθηκε στους δημοσιογράφους μια νεαρή γυναίκα που ήταν παρούσα στη γιορτή.

Τη μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία
Η Ροσάριο Σασιέτα, υπουργός αρμόδια για ζητήματα των γυναικών, μετέβη στον τόπο της τραγωδίας και άφησε να ξεσπάσει ο θυμός της για τους υπεύθυνους της ντισκοτέκ. «Αυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ, βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία, υπάρχει κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. Ζητώ την πιο μεγάλη τιμωρία για τους ιδιοκτήτες της ντισκοτέκ», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό RPP.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Περού είναι η τρίτη περισσότερο πληγείσα από τον νέο κορωνοϊό χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό, με 27.453 νεκρούς και 585.000 κρούσματα μόλυνσης σε έναν πληθυσμό 33.000.000 κατοίκων. Και, εξαιτίας της εξάπλωσης της ασθένειας, η κυβέρνηση έχει περιορίσει τις συγκεντρώσεις ανθρώπων και έχει επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: europost.gr