Ολοκληρώνεται η επιχείρηση της αστυνομίας στο Καρά Τεπέ, με στόχο την μεταφορά, στη νέα δομή της Λέσβου, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είχαν μείνει άστεγοι μετά την καταστροφική φωτιά στη Μόρια. Έως το πρωί του Σαββάτου, στη νέα δομή είχαν εισέλθει 9.000 άτομα που, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν ταυτοποιηθεί και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους.

– διαφ. –

Κατόπιν υγειονομικών ελέγχων, 213 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και έχουν τεθεί σε απομόνωση, σε ξεχωριστό τμήμα της νέας δομής. Από το πρωί, δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο του οδικού δικτύου που η λειτουργία του είχε επηρεασθεί ενώ συνεργεία προβαίνουν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις δημόσιων και ιδιωτικών χώρων. Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής που παρέμειναν κλειστές από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, μετά την φωτιά για την οποία έχουν συλληφθεί έξι άτομα με καταγωγή το Αφγανιστάν.

Η Γερμανία δέχεται 1.553 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά Ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο συμφώνησε, μέσα στην εβδομάδα, στον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί από την Ελλάδα στη Γερμανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ η απόφαση αφορά 408 οικογένειες και συνολικά 1.553 άτομα, τα οποία έχουν ήδη αναγνωρισθεί από τις ελληνικές αρχές ως πρόσωπα που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Σε αυτή την προϋπόθεση επέμενε η ελληνική κυβέρνηση, όπως και στο να μη ληφθούν υπόψη μόνο πρόσφυγες από τη Λέσβο, αλλά και από τα υπόλοιπα νησιά που διαθέτουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr