«Σκληρή» στάση συνεχίζει να κρατά ο θρασύτατος Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Σε νέες του δηλώσεις σήμερα φάνηκε ξανά προκλητικός αγνοώντας τις εκκλήσεις τις διεθνούς κοινότητας λέγοντας ότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας.

«Ο λαός αποφασίζει. Πρέπει όλοι να σεβαστούν την απόφαση» είπε ο Ερντογάν.

«Αυτοί που δεν αντιδρούν έναντι της ισλαμοφοβίας στις χώρες τους επιτίθενται κατά της βούλησης της Τουρκίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια μιας τελετής, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ τόνισε ότι «Λάβαμε αυτήν την απόφαση όχι σε σχέση με όσα οι άλλοι λένε, αλλά σε σχέση με τα δικαιώματά μας, όπως το κάναμε στη Συρία, στη Λιβύη και αλλού».

Μάλιστα βρήκε ευκαιρία να αναφερθεί ξανά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο κάνοντας λόγο για «δίκαιη μοιρασιά».

«Δεν θέλουμε ένταση. Αντιθέτως πιστεύω πως οι υδρογονάνθρακες είναι ευκαιρία συνεργασίας. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας που θα προβλέπει δίκαιη μοιρασιά», δηλωσε.

Επιπλέον προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και αφού έχει βάλει προηγουμένως «φωτιά» στην περιοχή της Αντολικής Μεσογείου με τη στάση του είπε: «Λέω ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε εντάσεις στη Μεσόγειο, που είναι ιστορικά το λίκνο διαφορετικών πολιτισμών».

Πηγή: europost.gr