Ρωσικά άρματα μάχης διέσχισαν τα σύνορα με την Ανατολική Ουκρανία και βρίσκονται πλέον στο έδαφος των Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, έχοντας προσκληθεί από τις ηγεσίες των ρωσόφωνων Δημοκρατιών.

Περί τα 150 αναβαθμισμένα άρματα μάχης Τ-64U πέρασαν τα σύνορα και πληροφορίες αναφέρουν ακόμα και για μεταφορά αναβαθμισμένων Τ-74ΒΜ.

Εικόνες λίγο πριν από τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία τον Απρίλιο του 2014, θυμίζει η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, καθώς Μόσχα και Κίεβο, συσσωρεύουν μεγάλες δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Η Ουκρανία, ενθαρρυμένη από την νέα κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, κάνει ό,τι μπορεί για μια νέα σύγκρουση στα Ανατολικά της και φυσικά να συμπαρασύρει μαζί της και το ΝΑΤΟ, ανοίγοντας την «πόρτα του φρενοκομείου».

Πριν από λίγο πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωσικά άρματα μάχης κινούνται προς την γραμμή αντιπαράθεσης Horlivka στο Ντόνετσκ με τους Ουκρανούς να έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 90.000 στρατιώτες και 450 άρματα μάχης στην περιοχή!

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντόνετσκ είναι μεγάλη και πραγματικά αυτή τη στιγμή, μια σπίθα είναι ικανή να προκαλέσει έκρηξη και να φέρει την καταστροφή.

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Η απάντηση, όμως, της Ρωσίας έρχεται και στο μέτωπο της Συρίας. Όπως αναφέρεται αεροσκάφη Su-34 αλλά και βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την ρωσική βάση στη Χμειμίμ έπληξαν θέσεις εξτρεμιστών μουσουλμάνων στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους Iskander, αλλά και μαχητικά Su-24 πλήττοντας σειρά στόχων κυρίως εγκαταστάσεις καυσίμων των ανταρτών οι οποίοι κλέβουν τον εθνικό πλούτο της Συρίας πουλώντας το πετρέλαιο στην Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr