Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στο σύζυγο και στην οικογένεια της άτυχης 22χρονης κοπέλας που στραγγάλισαν δίπλα στο 11 μηνών παιδί της.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για αριθμητική ανεπάρκεια των Α.Τ της Βορειοανατολικής Αττικής, και για υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής.

«Η δολοφονία της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά συγκλόνισε την Ελληνική και Παγκόσμια Κοινή Γνώμη.

Το ειδεχθές της πράξης είναι πρωτοφανές στα εγκληματολογικά χρονικά και δυστυχώς είναι ένας σοβαρός ενδείκτης «αναβίβασης» των βίαιων εγκλημάτων και στην Ελλάδα.

Το Δ.Σ εκφράζει σήμερα, την ημέρα της τελετής της κηδείας της Καρολάιν στην Αλόννησο, τα θερμά συλλυπητήρια στο σύζυγο και στην οικογένειά της και ελπίζουμε να έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν τον αδόκητο, απρόσμενο και άδικο χαμό της.

Παράλληλα, είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε δυσάρεστοι για ακόμη μια φορά, καθώς είχαμε αναφερθεί επανειλημμένα στην αριθμητική ανεπάρκεια των Α.Τ και Τ.Α της Δ/νσης Βορειοανατολικής Αττικής. Δυστυχώς, οι επαΐοντες είχαν την άποψη ότι η αστυνόμευση μπορούσε να υλοποιηθεί και να επιτευχθεί με υποστελεχωμένα τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας.

Ίσως δεν είναι σήμερα κατάλληλος χρόνος να αναφερθούμε διεξοδικά σ’ όλες τις πτυχές του τεράστιου αυτού θέματος, όμως υπήρξαμε πολλάκις μάντεις σχετικά με το τι έμελλε γενέσθαι. Η ποιοτική αναβάθμιση εγκλημάτων είναι πλέον εξόφθαλμη και οι ενδεδειγμένες λύσεις σωστής και σύγχρονης αστυνόμευσης αναδεικνύονται από μόνες τους.

Ίσως έτσι αποφύγουμε στο μέλλον κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Αν εμμείνουμε στην ίδια στρατηγική και τακτικές τότε είναι βέβαιο ότι σε λίγο θα μιλάμε για το επόμενο «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr