Δραματική επιστολή απέστειλε η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Στην επιστολή εκφράζεται «έντονη ανησυχία», καθώς διαπιστώνεται καθημερινά «ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι όροι υγειονομικής ασφάλειας ούτε και οι όροι της ΚΥΑ».

Η ΠΟΣΔΕΠ είναι αρκετά αναλυτική στο τι γίνεται στα πανεπιστήμια και κατ επέκταση περιγράφει την ανεπαρκή λειτουργία του κράτους, κάνοντας λόγο για «πλημμελείς έλεγχους, αίθουσες υπερπλήρεις, ανεπαρκή καθαρισμό και αερισμό, συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων, που αποτελούν συνθήκες οι οποίες αυξάνουν τον επιδημιολογικό κίνδυνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ζητά, μεταξύ άλλων, τα αυτονόητα: «Να αυξηθεί η υγειονομική επιτήρηση με ιχνηλάτηση και πρόσθετα τεστ, τόσο σε εμβολιασμένους όσο και μη εμβολιασμένους και να παρασχεθεί ρητά η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση χρήσης μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν δικαιολογείται από τις συνθήκες που επικρατούν ή για την προστασία της υγείας ευάλωτων προσώπων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr