Την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ εξαιτίας της εκτίναξης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, Διευθυντρια της 7ης Πνευμονολογικης Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, οι κλινικές και οι μονάδες είναι γεμάτες με ασθενείς. «Υπάρχει μία ανησυχία για όλους και για τους ίδιους τους ασθενείς και για τις οικογένειες… Έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι σοβαρά, και πολλούς νέους χωρίς προβλήματα που αρρωσταίνουν σοβαρά. Χρειάζεται να μπουν και στις ΜΕΘ».

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ μεγάλο βαθμό ενδοοικογενειακής μόλυνσης, με ολόκληρες οικογένειες να νοσούν και να νοσηλεύονται.

«Ελπίζαμε ότι θα έχει τελειώσει ο κορωνοϊός αλλά δεν τελειώνει», αναφέρει η πνευμονολόγος, προσθέτοντας ότι έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό των νέων ασθενών. «Η διασπορά του ιού είναι παντού… Μας αποκαρδιώνει το γεγονός ότι δεν φαίνεται να σταματάει, δεν φαίνεται να μπορούμε να το προλάβουμε»
, σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Κάνω έκκληση να προφυλάσσουμε όλοι τους εαυτούς μας και τους γύρω μας και μόλις έρθει η σειρά μας για τον εμβολιασμό, να το κάνουμε», καταλήγει η επιστήμονας, προειδοποιώντας ότι τα κρούσματα έχουν ανέβει τις τελευταίες ημέρες και αυτό θα μεταφραστεί και σε πίεση στο ΕΣΥ και την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr