Κυκλώνας Μίλτον Απειλεί τη Φλόριντα Προετοιμασίες και Καταστάσεις στο Μαϊάμι Μπιτς


Ο κυκλώνας Μίλτον επηρεάζει τις τελευταίες ώρες τη Φλόριντα, με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πλουμιδάκη, η οποία διαμένει στο Μαϊάμι Μπιτς, να περιγράφει την κατάσταση στην περιοχή. Στη διάρκεια της συνέντευξης στην ΕΡΤ, τόνισε ότι, αν και η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο, οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κυκλώνας αναμένεται να περάσει “ξώφαλτσα” και δεν βρίσκονται στο μάτι του.

Περιγράφοντας τις προετοιμασίες, η κ. Πλουμιδάκη ανέφερε ότι όλα τα δημόσια πάρκινγκ στο Μαϊάμι είναι ανοιχτά, διότι οι αρχές προειδοποιούν για πιθανές πλημμύρες. Τα αυτοκίνητα έχουν μετακινηθεί στους ανώτερους ορόφους των πάρκινγκ και όλα τα έπιπλα από τις βεράντες έχουν απομακρυνθεί για να αποφευχθούν ζημιές.

Συμπληρώνοντας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντονοι άνεμοι και νωρίτερα σημειώθηκε βροχή, με τον καιρό να παρουσιάζει συνεχείς μεταβολές. Τα πλημμυρικά φαινόμενα αναμένονται, αλλά δεν έχει εκδοθεί καμία οδηγία εκκένωσης, γεγονός που ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας στους κατοίκους.

Η γεωγραφική διάταξη του Μαϊάμι Μπιτς, με τον Ατλαντικό από τη μία πλευρά και τον κόλπο του Μαϊάμι από την άλλη, καθιστά την περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη σε πλημμύρες. Μιλώντας για τις προμήθειες ενόψει του τυφώνα, υπογράμμισε ότι λίγες ώρες πριν κλείσουν τα καταστήματα, τα βασικά αγαθά όπως το γάλα και το νερό είχαν σχεδόν εξαντληθεί. Επίσης, παρατήρησε ότι στους δρόμους υπάρχουν πολλά καταστήματα γεμάτα με σάκους άμμου για την προστασία από τα νερά.

Πηγή: newsbeast.gr