«Η Βόρεια Λωρίδα της Γάζας Αντιμετωπίζει Κρίση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»


Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ζει τις πιο δύσκολες στιγμές του, όπως δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ. Προειδοποίησε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θα μπορούσαν να παραβιάσουν σοβαρά τα ανθρωπινά δικαιώματα, με χαρακτηρισμούς που προσομοιάζουν σε «εγκληματικές ωμότητες».

Ο Τουρκ ανέφερε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία και επισήμανε πως οι πολιτικές που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση στη βόρεια Γάζα ενδέχεται να οδηγήσουν στην εκδίωξη των Παλαιστινίων. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ενδεχόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε ανησυχία για τις συνέπειες του πολέμου, αναφέροντας ότι από την έναρξή του, περισσότεροι από 150.000 έχουν καταγραφεί ως νεκροί, τραυματίες ή αγνοούμενοι στη Γάζα. Η βόρεια Γάζα δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς, ενώ η διεθνής κοινότητα καλείται να παρέμβει.

Ο Τουρκ επεσήμανε την «εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση» στην περιοχή, με την ανθρωπιστική βοήθεια να μην φτάνει στους πολίτες εδώ και εβδομάδες εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει το Ισραήλ. Επιπλέον, καταδίκασε τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις που ενεργούν από καταυλισμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες. «Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», σημείωσε. Πηγή: newsbeast.gr