Μετά τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία είναι υπεύθυνη για την έλευση νέου κύματος της πανδημίας σε πολλές περιοχές του κόσμου, ανησυχίες προκαλούν, τώρα, και οι υπομεταλλάξεις της (Δέλτα+)!

Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδσομάδα το υπουργείο Υγείας στο Ισραήλ έχει πέσει πάνω σε 10 νέα κρούσματα, μολυσμένα με ένα «επιθετικό υποστέλεχος» της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με το κανάλι Channel 13. Αυτές οι περιπτώσεις, αφορούν στο στέλεχος AY.3, και εντοπίστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη, με τα οκτώ εξ αυτών να αφορούν σε ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ενώ οι άλλοι δυο μολύνθηκαν από εγχώρια μετάδοση.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, οι παραλλαγές «Δέλτα+» έχουν μια μετάλλαξη στην πρωτεΐνη ακίδας, η οποία βρίσκεται επίσης στις παραλλαγές «Βήτα» και «Γάμμα», η οποία μπορεί να επιτρέψει την αποφυγή δημιουργίας αντισωμάτων. Μάλιστα, μια έκθεση που παρουσίασε το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών της Ινδίας, ανέφερε πως το AY.3, ειδικότερα, μπορεί να «ξεφύγει», καλύτερα, από τα υπόλοιπα, από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, η παραλλαγή Δέλτα είναι περίπου δύο φορές πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού και 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Άλφα.

Την ίδια στιγμή, η υπομετάλλαξη AY.3 της παραλλαγής Δέλτα αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των σημερινών κρουσμάτων Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 61 χώρες.

Από τις 10 Αυγούστου, ανιχνεύθηκαν 17.792 αλληλουχίες του στελέχους AY.3, το οποίο, σύμφωνα με τον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη πολιτικό και οικονομολόγο Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ «δείχνει πιο μεταδοτικό κι από την παραλλαγή Δέλτα», υπογραμμίζοντας «πόσο σημαντική είναι η ταχεία επιτυχία της εμβολιαστικής εκστραείας, αφού σε κάθε περίπτωση θα ξεφυτρώσουν ακόμη πιο επικίνδυνες παραλλαγές από τη Δέλτα».

«Αν φτάσει στο Ισραήλ, θα οδηγηθούμε σε αποκλεισμούς και αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε», δήλωσε πρόσφατα στην Ισραηλινή Βουλή ο Δρ Άσερ Σάλμον, διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ προέτρεψε τους Ισραηλινούς να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι άλλο ένα lockdown «θα καταστρέψει το μέλλον της χώρας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr