Τα Σκόπια υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 από την κινεζική εταιρεία παραγωγής Sinopharm.

Με τη συμφωνία αυτή, η «Βόρεια Μακεδονία» θα προμηθευτεί από την Sinopharm 200.000 εμβόλια, τα οποία αναμένεται να φτάσουν εντός του Φεβρουαρίου.

Η ακριβής ημερομηνία άφιξης και όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με την παράδοσή τους, αναμένεται να καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ανέφερε το σκοπιανό υπουργείο Υγείας.

Τα εμβόλια θα είναι τα πρώτα κατά του Covid-19 που θα φθάσουν στη χώρα και μετά από πολλές παλινωδίες τα Σκόπια θα είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ακολούθως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Η «Βόρεια Μακεδονία» δεν έχει προμηθευτεί ακόμη κανένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, λόγω και της γενικότερης αποτυχίας με τις παραδόσεις εμβολίων παγκοσμίως.

Υπολόγιζε ότι θα ελάμβανε τον Ιανουάριο μία ικανοποιητική ποσότητα εμβολίων της Pfizer προκειμένου να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς του πληθυσμού της, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και απευθύνθηκε τελικά στην κινεζική Sinopharm από την οποία θα προμηθευτεί 200.000 εμβόλια μέχρι τα τέλη του μήνα.

Μέχρι σήμερα, στη χώρα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 94.871 κρούσματα, ενώ 2.946 άνθρωποι κατέληξαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr