Μεγάλο προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Αφενός, οι εννέα στους δέκα διασωληνωμένους στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, σε μία περίοδο που η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει, όχι μόνο και στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Οι ΜΕΘ γεμίζουν συστηματικά, με την πληρότητα να έχει διαμορφωθεί στο 76%. Την ίδια ώρα, το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αυξήσει τη διασπορά της Covid-19, κάτι που αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί στα στοιχεία, με δεδομένης και της πρόληψης για αύξηση των τεστ.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού δεν είναι ο επιθυμητός, αφού η χώρα έχει μείνει πίσω, έναντι άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

«Είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού, περίπου κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr