Την ώρα, που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 73 εκατομμύρια άνθρωποι και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει το 1.700.000, η Κίνα εξακολουθεί να κρύβει πίσω από μια μαύρη κουρτίνα τα ένοχα μυστικά της, που συνδέονται με την εμφάνιση και την μετάδοση της νόσου στην πρώτη φάση της στην πόλη και την επαρχία της Γουχάν.

Ωστόσο, κάποιες χαραμάδες φωτός ξεφεύγουν πού και πού από τις ερμητικά κλεισμένες πόρτες του Κινεζικού αυταρχικού καθεστώτος. Πρόκειται για μία επιστημονική μελέτη, που κυκλοφόρησε από τα κινεζικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και αποκαλύπτει ότι στην πόλη της Γουχάν, όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός και άρχισε η διασπορά του, οι μολύνσεις έφτασαν στο μισό εκατομμύριο! Δηλαδή σε αριθμό 10 φορές υψηλότερο από εκείνον, που είχαν αναφέρει επίσημα οι Αρχές της πόλης.

Η Κίνα απέκρυπτε τα πραγματικά νούμερα της φονικής νόσου
Τα νέα αριθμητικά δεδομένα έρχονται ύστερα από έναν ζωηρό κύκλο συζητήσεων που βασίστηκε στο γεγονός ότι η Κίνα απέκρυπτε τα πραγματικά νούμερα των περιστατικών της φονικής νόσου.

Οι ΗΠΑ, άλλωστε, όπως και άλλα κράτη της Δύσης, μίλησαν για εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων από πλευράς Πεκίνου που τελικά λειτούργησε αποπροσανατολιστικά για όλο τον κόσμο και για τον ΠΟΥ.

Στον ΠΟΥ η Κίνα ανέφερε το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, ωστόσο τα πνεύματα οξύνουν οι έρευνες βάσει των οποίων ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Νοέμβριο, κιόλας, του 2019.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η τελευταία κινεζική μελέτη για την Ουχάν βασίστηκαν σε δείγματα αίματος 34.000 ανθρώπων στους οποίους και βρέθηκαν αντισώματα.

Από την έρευνα προέκυψε και ότι το ποσοστό των ανθρώπων στην Ουχάν που έχουν αντισώματα κορωνοϊού φτάνει στο 4,43%.

Πολλοί θα έλεγαν, πάντως, ότι στην πόλη από όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός παρατηρείται «sucess story».

Πάρτι, συγκεντρώσεις και άρση των μέτρων συνθέτουν το παζλ της κανονικότητας στην Ουχάν, όπου ο κόσμος βγαίνει σαν μην υπάρχει πανδημία.

Μελετώντας το μυστικό της επιτυχίας, πολλοί εστιάζουν στα μαζικά τεστ και στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε, ακόμη, και ο πολύ μικρός αριθμός των φιλοξενούμενων στα γηροκομεία που αποτελούν υγειονομική βόμβα σε όλο τον κόσμο.

Ενώ οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο επιβάλλουν διαρκώς νέα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, η Ουχάν εδώ και μισό, περίπου, χρόνο έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά της υγειονομικής κρίσης.

Απασχόλησε, πάντως, η τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με την οποία το Πεκίνο επέβαλε σε δέκα περιοχές lockdown ύστερα από τον εντοπισμό επτά νέων κρουσματων κορωνοϊού.

Στα μέτρα που ελήφθησαν περιλαμβάνεται η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων και η απαγόρευση συγκεντρώσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr