Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ECDC που παρέχει μια επισκόπηση της επιδημιολογικής κατάστασης της πανδημίας, η Ελλάδα βρισκόταν στο Top10 των χωρών πολύ υψηλής ανησυχίας για την εβδομάδα 44 (που έληξε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021).

Μαζί με τη χώρα μας και οι: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία και Σλοβενία, ενώ 13 χώρες (Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία , Ισλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ρουμανία και Σλοβακία) κατηγοριοποιήθηκαν ως υψηλής ανησυχίας.

Τρεις χώρες (Κύπρος, Γαλλία και Πορτογαλία) ως μέτριας ανησυχίας και τέσσερις χώρες (Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία και Σουηδία) ως χαμηλής ανησυχίας. Ναι καλά διαβάσατε, η Σουηδία είναι στις χώρες χαμηλής ανησυχίας. Κι ας μην έχει κανένα εξωφρενικά μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων…

Όπως αναφέρει το ECDC στα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, τα ποσοστά κρουσμάτων, τα ποσοστά θανάτου και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ προβλέπεται να αυξηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τα ποσοστά κοινοποίησης κρουσμάτων είναι επί του παρόντος τα υψηλότερα στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 50 ετών, αλλά τα ποσοστά κοινοποίησης μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων αυξάνονται επίσης γρήγορα.

Η εικόνα διαφέρει σημαντικά μεταξύ των χωρών. Στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ παρατηρούνται πλέον αυξανόμενα ποσοστά κοινοποίησης κρουσμάτων και μια συνολική επιδημιολογική κατάσταση υψηλής ή πολύ μεγάλης ανησυχίας. Οι χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr