Η νέα άρση των περιοριστικών μέτρων αφορά αποκλειστικά και μόνον τους εμβολιασμένους και με την αναμνηστική δόση πολίτες.
Χαμόγελα για τους εμβολιασμένους πολίτες, από αύριο, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, καθώς θα απολαμβάνουν (ακόμη) περισσότερες ελευθερίες, μετά τη νέα άρση μέτρων για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Ειδικότερα, το σαββατοκύριακο που ακολουθεί θα είναι το πρώτο, μετά από πάρα πολύ καιρό, όπου ο κόσμος θα μπορεί να χορέψει… νόμιμα στα μπαράκια και τα κλαμπ, καθώς αίρεται, επιτέλους, η απαγόρευση των ορθίων στην εστίαση. Παράλληλα, αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα, ενώ επιστρέφουν και οι σχολικές εκδρομές και περίπατοι, με τη διανυκτέρευση, πάντως, να επιτρέπεται από την 1η Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις νέες αποφάσεις που αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση, τα γήπεδα, τις σχολικές εκδρομές και την τηλεργασία, και τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της διασκέδασης
Επαναφορά των σχολικών εκδρομών
Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%
Όσον αφορά σε στο θέμα των συνεδρίων, από το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώθηκε πως αίρονται τα όρια στη συμμετοχή συνέδρων, επιτρέπεται η διανομή έντυπου και
συνεδριακού υλικού, ενώ στο εξής καθίσταται προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό το live streaming των συνεδρίων.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε δηλώσει σχετικά: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Πηγή: europost.gr