Όλο και περισσότερο εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας. Νέα κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού εντοπίζονται πλέον σε διαφορετικές περιοχές από αυτές που ξέρουμε για τις 17 επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα 17 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον τα οποία είναι γνωστά, έχουν εντοπιστεί από τις Ελληνικές υγειονομικές Αρχές κι άλλες μολύνσεις της νέας παραλλαγής του Covid19.

Μάλιστα, τα νέα κρούσματα της Όμικρον βρέθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας και – σύμφωνα με τις πληροφορίες – θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα από τον ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τα 17 ήδη γνωστά κρούσματα με το στέλεχος «Ο» έχουν εντοπιστεί σε Αττική, Κρήτη και Λακωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ, έχουν βρεθεί κι άλλα κρούσματα της μετάλλαξης σε διαφορετικές από τις τρεις γνωστές περιοχές, δηλαδή βρίσκονται εκτός Αττικής, Κρήτης και Λακωνίας.

Αυτό το γεγονός εντείνει την ανησυχία ότι η διασπορά στη χώρα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι φαίνεται.

Ολοταχώς για το «μαύρο» ρεκόρ των 20.000 νεκρών
Εξάλλου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή (19.12.2021), 91 νέους θανάτους από κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό από τις 12 Μαρτίου 2020 οπότε ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός, να ανέρχεται σε 19.891.

Δυστυχώς, είναι θέμα δύο – τριών ημερών οι νεκροί συμπολίτες μας από την πανδημία να φτάσουν τους 20.000!

Πρόταση – “βόμβα”: Είσοδος με rapid test σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Πρόταση-“βόμβα” βρίσκεται στο “τραπέζι” της κυβέρνησης, με νέο μέτρο που αφορά τους εμβολιασμένους για την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αφού υπάρχουν σκέψεις για περιορισμούς της εισόδου τους σε κάποιο εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η είσοδος στην εστίαση για τους εμβολιασμένους μόνο με αρνητικό rapid test.

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως έπεσε στο “τραπέζι” μετά τη χθεσινή (19/12) σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα ή αποφάσεις, ωστόσο εκτιμήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση την ώρα που η παραλλαγή «Όμικρον» εξαπλώνεται ραγδαία και στην Ελλάδα και συζητήθηκε το σχέδιο προκειμένου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να κάνουν Γιορτές με ασφάλεια.

Πηγή: europost.gr