Μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι πιθανότητες επιβολής ενός γενικευμένου lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, σε μία τελευταία προσπάθεια των Αρχών να ανασχέσουν το τρίτο και σφοδρότερο κύμα κορωνοϊού, που πλήττει όλη τη χώρα.

Οι ειδικοί επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα για την περίπτωση της Αττικής, όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, με τον δείκτη θετικότητας να έχει ‘σκαρφαλώσει’ στο 3,51.

Συναγερμός από τις εκτιμήσεις Θωμαΐδη
Η ανησυχία έχει χτυπήσει ‘κόκκινο’ από τις προβλέψεις του καθηγητού της Αναλυτικής Χημείας Θωμαΐδη ότι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και ότι η παρουσία ιχνών του κορωνοϊού στα λύματα του λεκανοπεδίου έχει αυξηθεί κατά 205%!

Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην κινητικότητα και τους περιορισμούς δεν φαίνεται να λειτουργεί καθώς τα στοιχεία που λαμβάνουν καθημερινά στα χέρια τους οι ειδικοί δείχνουν πως μπορεί σύντομα να χρειαστεί η επιβολή μιας γενικευμένης σκληρής καραντίνας τουλάχιστον 3 εβδομάδων.

Λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται συνεχίζεται και η συζήτηση για το εάν δημοτικά και γυμνάσια θα πρέπει να λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι βόλτες στις παραλίες, τις πλατιές και τα πάρκα έχουν προβληματίσει τους ειδικούς καθώς παρα το μειωμένο ωράριο κυκλοφορίας το σαββατοκύριακο παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού. Η επιλογή του περιορισμού των sms έπεσε στο τραπέζι ως σκέψη εδώ και καιρό αλλά θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστεί.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα υπάρξει και επιδείνωση του καιρού κάτι που θα ευνοήσει και άλλο την μετάδοση του κορωνοϊού.

Στα όρια του γενικού lockdown η Αττική
Τα δεδομένα για την Αττική είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά, στην κυβέρνηση ξορκίζουν ένα νέο γενικευμένο lockdown καθώς κάθε μήνας στοιχίζει 3 δισ. ωστόσο δεν μπορούν και να το αποκλείσουν…

Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για το λεκανοπέδιο γιατί αυτή τη βδομάδα, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται δεν αποκλείεται να δούμε νέα μέτρα ακόμα και την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Αυτό θα συνεχιστεί για τον επόμενο 1,5 μήνα.

Το γενικευμένο lockdown είναι στο τραπέζι, κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν το αποκλείει, και μάλιστα αυτό θα γίνει ακαριαία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr