Σε πονοκέφαλο εξελίσσονται οι κλειστές δομές για τους επιστήμονες, καθώς οι εστιασμένοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες έχουν αναδείξει νέες εστίες κορωνοϊού.

– Advertisement –

Δυστυχώς, η Αττική προβληματίζει ιδιαιτέρως τους ειδικούς καθώς την τρέχουσα εβδομάδα εξακολουθεί να αναφέρει υψηλό αριθμό κρουσμάτων, από 80 και πάνω. Σήμερα για παράδειγμα τα 118 νέα κρούσματα είναι πάνω από τα μισά των 210 εγχώριων κρουσμάτων. Αυτό βέβαια είναι συνάρτηση του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου που συγκεντρώνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ανθρώπων αλλά απ’ την άλλη «φωτογραφίζει» και τη δυσκολία ελέγχου της τήρησης των περιοριστικών μέτρων. Τα φαινόμενα συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι συχνό, ενώ τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα οι παραλίες της Αττικής κατακλύστηκαν από κόσμο, χωρίς να τηρούνται πάντα οι αποστάσεις.

Στις 30 Αυγούστου ο οίκος ευγηρίας «Η Μεγαλόχαρη» στο Μοσχάτο, που φιλοξενεί 67 ηλικιωμένους, τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό μιας νοσηλεύτριας θετικής στον νέο κορωνοϊό. Τρεις ημέρες αργότερα σε καραντίνα τέθηκε το γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου επιβεβαιώθηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού.

Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή τοξικοεξαρτημένων στην Αθήνα
Το μεσημέρι της Πέμπτης σήμανε νέος συναγερμός στις Αρχές, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε δομή τοξικοεξαρτημένων του Δήμου Αθηναίων που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για χρήστη που είχε παρουσιάσει συμπτώματα, τον είδαν οι γιατροί της δομής, έκανε τεστ και ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη ότι βγήκε θετικός, το πρώτο κρούσμα Covid. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή για να κάνει τεστ και να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και περιοριστικά μέτρα, αν και στη δομή δεν μένει σταθερός αριθμός ανθρώπων.

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα -Βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού
Τέλος, θετικός σε κορωνοϊό βρέθηκε αιτούμενος άσυλο, 45 ετών, ο οποίος διέμενε στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκε έως και τις 16/09/2020 σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr