Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και μουσικής στα καταστήματα περιλαμβάνονται στα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από αύριο (1/10) στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες τρεις πόλεις, μετά την ένταξή τους στο Επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι επιδημιολόγοι έκρουαν τελευταία το καμπανάκι του κινδύνου για τη συμπρωτεύουσα, στην οποία καταγράφηκαν σήμερα 314 νέα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο διάστημα οι μολύνσεις στην περιφέρεια αυξάνονταν με γοργό ρυθμό. Μάλιστα η περιοχή έχει και μια ιδιαιτερότητα, όπως όλη η Βόρεια Ελλάδα, καθώς δέχεται επισκέπτες από περιοχές των Βαλκανίων.

Η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 4, εγείρει ερωτήματα για τη διενέργεια παρέλασης την 28η Οκτωβρίου, καθώς για πολλούς θεωρείται αναπόφευκτο να ακυρωθεί λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική, όπου από αύριο και για μια εβδομάδα (μέχρι τις 8 Οκτωβρίου) θα βρίσκονται σε μίνι lockdown τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα παρατείνονται και για τις ακόλουθες περιοχές: Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα. Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Όσον αφορά στα έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν σε όλες τις παραπάνω περιοχές, αυτά είναι οι εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής σε μαγαζιά, υπενθυμίζεται ότι στις παραπάνω περιοχές όπως και σε όλη την Επικράτεια απαγορεύονται οι εκδηλώσεις έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους πάνω από είκοσι άτομα σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr