Σε lockdown διάρκειας ενός μήνα τέθηκε σήμερα σε ισχύ στη Λετονία, στην πρώτη χώρα της Ε.Ε που συμβαίνει αυτό, παρά τον μεγάλο αριθμό πλήρως εμβολιασμένων!

Έκλεισαν τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα θέατρα και τα κομμωτήρια και η χώρα, η οποία καταγράφει ένα από τα χειρότερα ποσοστά μολύνσεων παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της χώρας και με τις δύο δόσεις εμβολίων!

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Λετονός Πρόεδρος Έγκιλς Λέβιτς (φωτό) διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος και συνεπώς «ανοσοποιημένος».

Η Λετονία καταγράφει τις τελευταίες 14 ημέρες 1.406 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, το πιο υψηλό ποσοστό ανά κάτοικο παγκοσμίως, σύμφωνα με υπολογισμό του AFP.

Έχει έχει στιγμής 191 χιλ. κρούσματα, άρα ανοσοποιημένους, 800.000 εμβολιασμένους και 2.944 θύματα με κορωνοϊό.

«Ζητώ συγνώμη από αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί, όμως οι περιορισμοί θα ισχύουν για όλους!»

«Ζητώ συγνώμη από αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί, όμως οι περιορισμοί θα ισχύουν για όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κρισγιάνις Κάρινς στους δημοσιογράφους μετά την έγκριση των νέων μέτρων που υιοθετήθηκαν έπειτα από μια 10ωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το lockdown θα διαρκέσει ως τις 15 Νοεμβρίου και στο πλαίσιό του θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ ως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να παραδίδουν φαγητό για κατανάλωση εκτός καταστήματος, ενώ θα επιστρέψει και η τηλεργασία για τους περισσότερους εργαζόμενους. Στα σχολεία θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία και τα παιδιά που φοιτούν στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Τα νοσοκομεία στη χώρα αυτή του 1,9 εκατομμυρίου κατοίκων έχουν σταματήσει να δέχονται ασθενείς με καρκίνο και άλλες ασθένειες και αναλαμβάνουν μόνο ασθενείς με Covid-19 ή όσους χρειάζεται να νοσηλευθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας!

Στις αρχές του μήνα η Λετονία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας τριών μηνών προκειμένου να ενισχυθεί η χρήση της μάσκας και ο εμβολιασμός κατά της Covid-19, αλλά όπως συμβαίνει παντού, τα μέτρα αυτά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας το ότι όσο εξακολουθήσουν οι παρανοϊκές ανακοινώσεις και δεν βγει από την «πρώτη γραμμή» των κρατών το όλο θέμα, δεν πρόκειται να ησυχάσει ο πλανήτης.

Όπως είπε και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός: «Πρέπει να ζήσουμε με τον κορωνοϊό».

Ο φάκελος των εμβολισμών της AstraZeneca στην Ελλάδα

Πότε θα ανοίξει, όμως από τις δικαστικές Αρχές ο φάκελος των εμβολισμών της AstraZeneca με το βασικό ερώτημα «Πώς ενέκριναν ένα εμβόλιο που εμβολίασε μέσα σε τέσσερις μήνες 1,5 εκατ. Έλληνες και μετά ως δια μαγείας αποσύρθηκε ως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία;»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr