– διαφ. –

Η λίστα των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ολοένα και μεγαλώνει σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Παράλληλα, σε κομβικά νοσοκομεία στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε 90 ανέρχονται πλέον οι υγειονομικοί που είναι θετικοί στον ιό COVID-19, καθώς στη λίστα προστέθηκαν μία εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και μία ειδικευόμενη γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τους 90 υγειονομικούς, οι 62 είναι ασυμπτωματικοί και μάλιστα σε κάποιους εξ αυτών έγινε και δεύτερο τεστ κι αυτό βγήκε αρνητικό.

Από την άλλη, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε δύο κομβικά δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, το «Αττικό» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

«Στο “Αττικό” σε ημέρες εφημερίας εξετάζονται 700 με 1.000 ασθενείς. Στα εξεταστήρια υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς στην αναμονή στους διαδρόμους. Τα περιστατικά κορωνοϊού ύποπτα και διεγνωσμένα εξετάζονται δίπλα στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με καρέκλες μεταλλικές από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως πρόσθεσε: «Στην είσοδο των ΤΕΠ χωρίζουν με νάιλον το χώρο για περιστατικά κορωνοϊού και τα γενικά περιστατικά, που περιμένουν κατά δεκάδες στην αναμονή».

– διαφ. –

Πηγή: europost.gr