Τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τους επιστήμονες, δυστυχώς δεν μοιάζουν πλέον μακρινά, μετά τα στοιχεία των τελευταίων ημερών για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ακόμα και την Κυριακή (7/11) τα κρούσματα δεν έπεσαν κάτω από τις 4.000 -παρά το ότι τις Κυριακές τα νέα κρούσματα είναι πάντα μειωμένα αφού γίνονται λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο- και η χώρα μας μέτρησε 4.307 νέα κρούσματα, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να «πρωταγωνιστούν» και άλλες 5 περιοχές να καταγράφουν τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων.

Σκηνικό απελπισίας στα νοσοκομεία
Σύμφωνα με το MEGA, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για όλους.

Το πρωί της Κυριακής ολοκληρώθηκε η εφημερία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου με 42 νέες εισαγωγές, με 25 κλίνες ΜΕΘ να είναι γεμάτες ενώ 7 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας σε κάθε εφημερία καθώς πλέον μεταφέρονται ασθενείς και από την επαρχία για να νοσηλευτούν.

Στο «τραπέζι» να μετατραπούν ολόκληρα νοσοκομεία, σε νοσοκομεία covid
Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, υπάρχουν σκέψεις να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό, κάποιο από τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, είδαμε το πρώτο τέτοιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και ήταν ο «Άγιος Παύλος»…

Μπορεί να φτάσουμε τους 100 θανάτους την ημέρα;
Κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι η πρόβλεψη της καθηγήτριας επιδημιολογίας Θεοδώρας Ψαλτοπούλου…

«Θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιθανώς στους 100 θανάτους», είπε η κ. Ψαλτοπούλου, με την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, να αναμένεται να αποτυπωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου

Ετοιμάζονται για «πόλεμο» στα νοσοκομεία
Το Υπουργείο Υγείας έχει ενεργοποιήσει και τις ιδιωτικές δομές υγείας για να αντιμετωπίσεις το 4ο κύμα πανδημίας, γιατί ενώ υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που μπορούν να διατεθούν, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ενθαρρυντικό είναι πάντως το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό. Από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και το ίδιο διάστημα πάνω από 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Όπως τόνισε πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον «Real fm», η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις επιλογές.

Αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας
Εκτίναξη εισαγωγών και νοσηλειών με κορωνοϊό καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Σάββατο καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών των τελευταίων πολλών μηνών, με 385 ασθενείς να μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 23 Οκτωβρίου έγιναν 253 εισαγωγές.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, αυξάνονται και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την 1η Νοεμβρίου νοσηλεύονταν με κορωνοϊό 2.573 ασθενείς και σήμερα ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει φτάσει 3.028.

Στην Αττική σε απλές κλίνες νοσηλεύονται σήμερα Κυριακή, 743 ασθενείς με κορωνοϊό έναντι 632 την 1η Νοεμβρίου. Σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσηλεύονται 159 ασθενείς έναντι 139 την 1η Νοεμβρίου.

Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 491 ασθενείς έναντι 309 την 1η Νοεμβρίου. Σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσηλεύονται 91 ασθενείς έναντι 66 την 1η Νοεμβρίου.

Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 392 ασθενείς έναντι 286 την 1η Νοεμβρίου. Σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσηλεύονται 66 ασθενείς έναντι 52 την 1η Νοεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr