Με γονείς και μαθητές να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα σχολική χρονιά, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις αλλαγές που θα φέρει το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, στα κρούσματα κορωνοϊού.

Σίγουρα περιμένουν αύξηση κρουσμάτων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το ποσοστό των παιδιών που θα βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, θα φτάσει το 30% των μαθητών!

«Βλέπω ότι μέσα στην τάξη το 30% των παιδιών κατά πάσα πιθανότητα, με το πρώτο επιδημιολογικό κύμα θα νοσήσει», είπε μεταξύ άλλων στο MEGA, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και τα όσα είπε στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία είναι και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πανδημία. Ωστόσο, η ίδια είναι πιο αισιόδοξη στις προβλέψεις της, μιλώντας για μια «μικρή» αύξηση στα κρούσματα, με το άνοιγμα των σχολείων.

«Θα δούμε μία αύξηση στην έναρξη του σχολικού έτους. Θα έχουμε μια μικρή αύξηση αλλά επειδή θα έχουμε πολύ συχνό testing, πιστεύω ότι εφόσον τηρήσουμε τα μέτρα, θα πάμε καλά» τόνισε.

«Στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί παιδιά που είναι 20 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας. Ξέρουμε τις παρενέργειες του εμβολίου… Ο τρόπος παρασκευής αυτών των εμβολίων ενέχει μικρότερους κινδύνους από τα παραδοσιακά εμβόλια. Για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες κανείς δε μπορεί να απαντήσει. Δε μπορεί να απαντηθεί για την ιλαρά που την ξέρουμε εδώ και χρόνια»!

«Άλλο να έχεις 1.000 παιδιά άρρωστα και άλλο 10.000 παιδιά άρρωστα. Γιατί κάποιο από αυτά θα νοσήσει βαριά», είπε με νόημα η κυρία Παπαευαγγέλου, προτρέποντας τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη μετάδοση του ιού, φέτος η προσοχή θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη στα σχολεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Άρχισε η προμήθεια των self test για τους μαθητές
Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και φέτος τα self test στον αγώνα κατά της διασποράς του ιού στα σχολεία.

Ήδη, από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία 6 self test για τον κάθε μαθητή και τις ανάγκες του για τον υπόλοιπο μήνα Σεπτέμβριο.

Οι γονείς θα μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία, μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr