Με το «βλέμμα στραμμένο» στα νησιά, η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να λάβει αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν σε φιάσκο… Μέχρι τώρα, η μέθοδος του «άνοιξε-κλείσε» δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα, αντιθέτως έφερε μόνο αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε εστίαση και ψυχαγωγία δεν έχουν αλλάξει τον αριθμό των κρουσμάτων, αφού το ποσοστό θετικότητας όλο και αυξάνεται, όπως και η πίεση στο ΕΣΥ.

Συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο
Και ενώ τους τελευταίους μήνες, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες άκουγαν μόνο υποσχέσεις ότι θα παρθούν όλα τα μέτρα για να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, πλέον βρισκόμαστε στην «καρδιά» ενός… «κατακόκκινου» -επιδημιολογικά- καλοκαιριού!

Και τα μέτρα συνεχίζουν χωρίς… αποτέλεσμα!
Το σενάριο νέων τοπικών lockdown είναι προ των πυλών… Η αρχή έγινε με τη Μύκονο, όπου απαγορεύτηκε μουσική και κυκλοφορία, και όπως όλα δείχνουν κοντά σε αυτό το σενάριο βρίσκονται και άλλα νησιά όπως, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η Πάρος κατέγραψε 221 κούσματα ενώ η Θήρα 193.

Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί τη Μύκονο και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Συνεδριάζουν σήμερα οι Ειδικοί
Σήμερα, Πέμπτη 22/7 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για να αποφασίσουν αν θα αρθεί το μίνι lockdown στο «νησί των ανέμων». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πιθανότατα το τοπικό lockdown στη Μύκονο να πάψει να ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά διαδραματίζονται εν μέσω υψηλής τουριστικής σεζόν, με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται στα «κάγκελα».

Στο «τραπέζι» θα πέσει και το ζήτημα του «κλεισίματος» και σε άλλα νησιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr