Δεκάδες χιλιάδες άτομα εγκαταλείπουν τις περιοχές κοντά στο νησί του Αγίου Βικεντίου στην Καραϊβική, καθώς το νησί έχει σκεπαστεί με τέφρα εξαιτίας της ηφαιστειακής έκρηξης, όμως για να γίνει αυτό… θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας.

Το ηφαίστειο Λα Σουφριέρ εξερράγη την Παρασκευή, στέλνοντας μια στήλη στάχτης 10 χλμ. στον ουρανό. Με περίπου 16.000 ανθρώπους να ζουν στην «κόκκινη ζώνη» κοντά στο ηφαίστειο, οι αρχές προσπαθούσαν να συντάξουν σχέδια εκκένωσης τις ώρες πριν από την έκρηξη.

Για αυτούς που παρακολουθούσαν την προσπάθεια εκκένωσης μέσω τηλεοπτικών ειδήσεων, μια λεπτομέρεια του σχεδίου ήταν αυτή που ξεχώρισε για τους λάθος λόγους. «Τα κρουαζιερόπλοια φυγαδεύουν ανθρώπους από το νησί», μετέδωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή το CBS News, προσθέτοντας ότι «μόνο εκείνοι που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού» θα επιτρεπόταν να φύγουν.

Η πληροφορία αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας παρανόησης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός των, Ραλφ Γκονσάλβες, είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι όσοι απομακρύνονταν θα έπρεπε να κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προτού επιβιβαστούν σε οποιοδήποτε από τα κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν τους πολίτες σε ασφαλές σημείο.

Ο Γκονσάλβες τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα γειτονικά νησιά της Αγίας Λουκίας, της Γρενάδας, των Μπαρμπέιντος και της Αντίγκουα θα δέχονταν μόνο όσους είχαν εμβολιαστεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr