Ανατριχιαστική πρόβλεψη έκανε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας στην κάμερα του «Live News» για τους νεκρούς από κορονοϊό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε είναι «προεξοφλημένο ότι θα φτάσουμε στους 20.000 θανάτους τα Χριστούγεννα». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η αγωνία όλων είναι πως θα καταφέρουν να νοσηλευτούν ίσως και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι σε νοσοκομεία που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια τους ενώ στην κυβέρνηση ήδη πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να χαραχθεί νέα γραμμή άμυνας.

Στο τραπέζι των συσκέψεων φαίνεται πως πέφτουν νέα μέτρα ώστε να μπορέσουν τα νοσοκομεία να αποσυμφορηθούν για να μην έρθει η ώρα που τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ασθενών από κορονοϊό.

Τα νέα μέτρα

Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε όλους τους χώρους
Να απαγορευτεί για τους ανεμβολίαστους η παραμονή και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης
Οι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε 3 rapid tests
Πρόταση υπάρχει και για είσοδο στις αστικές συγκοινωνίες, μετρό, λεοφωρεία με rapid test.
«Πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», είπε ο Νίκος Καπραβέλος στην κάμερα του «Live News».

Ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία

Στην συζήτηση έχει μπει και το ενδεχόμενο ενός πρόωρου κλεισίματος των σχολείων για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα μεγαλύτερα παιδιά που είναι εμβολιασμένα τα πάνε καλύτερα τα μικρά μεταδίδουν στα σπίτια τους λένε οι ειδικοί. Τα νέα μέτρα θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν την Τρίτη με την κυβέρνηση να επιμένει πως το γενικό lockdown δεν είναι επιλογή.

Τα νέα εμβόλια χρειάζονται 100 ημέρες

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως για το κακό σενάριο θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη πως τα νέα εμβόλια χρειάζονται 100 ημέρες. Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες 10 έως 15 ημέρες θα πει ο υπουργός Υγείας. «Αναμένουμε ότι τις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα έχουμε εικόνα τι γίνεται ακριβώς με αυτή την μετάλλαξη», είπε ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας.

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών στην Ελλάδα

«Πότε αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών;» ρωτήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το εμβόλιο της Pfizer δεν μπορεί να είναι νωρίτερα στη χώρα μας πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Άρα μιλάμε για την πρώτη παραλαβή από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά. Αυτό είναι το νωρίτερο. Πριν τις 20 Δεκεμβρίου δεν θα βρίσκεται το εμβόλιο στη χώρα μας», ήταν η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια θα έχουν συγκεντρωθεί ακόμη περισσότερα στοιχεία για να τεκμηριώσουμε την απόφαση μας σχετικά με τον εμβολιασμό», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Θεοδωρίδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr