«Είναι ένας εφιάλτης», λέει στο αμερικανικό Insider, 37χρονος Αφγανός γκέι που αποκρύπτει για λόγους ασφαλείας το αληθινό του όνομα και παρουσιάζεται ως Ραμίν. Από όταν μπήκαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ εξομολογείται, εύχεται κάποιος να τον ξυπνήσει από αυτό το κακό όνειρο.

Ο Ραμίν, εργαζόταν στα Ηνωμένα Έθνη. Παρότι απαγορεύεται δια νόμου η ομοφυλοφιλία στο Αφγανιστάν, είχαν αναπτυχθεί μικρές μυστικές κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ ενώ υπήρχαν και κρυφά καραόκε μπάρ στην Καμπούλ όπου μπορούσαν να επισκεφθούν όσοι ήθελαν.

«Ήταν φανταστικά και είχε τόσο πλάκα», τονίζει. Ξαφνικά όμως, η ζωή τους άλλαξε. Τώρα ζει με έναν μόνιμο φόβο και δεν τολμάει να δει τον επί τρία χρόνια σύντροφο του. «Αν μας ανακαλύψουν οι Ταλιμπάν θα μας εκτελέσουν» λέει κλαίγοντας, προσθέτοντας ότι σκεφτόμαστε να χωρίσουμε για αυτούς τους λόγους.

Όπως ο Ραμίν, ο 21χρονος Γκουλαμ (του οποίου επίσης το αληθινό όνομα αποκρύπτεται) είναι φοιτητής και φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν οι Ταλιμπάν. Και εκείνος σκέφτεται ότι δεν πρέπει να ξανά βρεθούν ποτέ με τον σύντροφο του. Μάλιστα, υπό τον φόβο αυτόν, έχει εγκαταλείψει το σπίτι του. «Αν είχα βίζα να φύγω να πάω σε άλλη χώρα δεν θα έμενα στην Καμπούλ ούτε για ένα δευτερόλεπτο», λέει.

Οι Ταλιμπάν, αναμένεται να θέσουν πολύ αυστηρούς νόμους, με θανατική ποινή, για όσους είναι ομοφυλόφιλοι. Η Bild είχε μεταδώσει τον Ιούλιο ότι ένας δικαστής που ακολουθεί την εξτρεμιστική τους γραμμή, είχε υποσχεθεί ότι θα καταδικασθούν οι γκέι άντρες σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr