Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι τουρκικές δυνάμεις, ενισχυμένες με άρματα και ΤΟΜΑ και οι πολιτοφυλακές των τουρκόφιλων της Τρίπολης είναι έτοιμες να εξαπολύσουν νέα επίθεση για την κατάληψη της στρατηγικής αυτής πόλης την στιγμή που η Αίγυπτος υπόσχεται σκληρή απάντηση στο καθεστώς του Σάρατζ για τον βασανισμό Αιγύπτιων πολιτών.

Όπως αναφέρεται η επίθεση είναι θέμα ωρών, κάτι που πιθανά στάθηκε η αιτία για την ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης Σ.Λαβρόφ και Σ.Σοϊγκού στην Άγκυρα.

Η Σύρτη δέχθηκε την πρώτη τουρκική επίθεση πριν δύο εβδομάδες, αλλά μετά από σκληρές μάχες δύο ημερών ανακαταλήφθηκε το μέρος της πόλης που είχε πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Αυτό γιατί η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι η Σύρτη συνιστά «κόκκινη» γραμμή για την Ρωσία και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί κατάληψή της από τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Η προετοιμασία της επίθεσης ίσως στάθηκε αιτία για τους δύο Ρώσους υπουργούς να μην πάνε στην Άγκυρα, καθώς θα ήταν θλιβερό το θέαμα να μάθαιναν από τους Τούρκους ότι η επίθεση στην Σύρτη ήταν έτοιμη να αρχίσει ή ότι έχει ήδη ξεκινήσει.

Την ίδια ώρα το Κάϊρο βράζει από οργή κατά της Τρίπολης, μετά από ένα συμβάν που σημειώθηκε σήμερα.

Δυνάμεις του GNA έπιασαν Αιγύπτιους πολίτες και τους υποχρέωσαν σε εξευτελιστικά βασανιστήρια, κάτι που προκάλεσε την οργή της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής Ali Abdel Aal εξέφρασε την οργή του για τον βασανισμό των Αιγύπτιων πολιτών:

«Η Αίγυπτος δεν πρόκειται να δεχθεί την προσβολή αυτή κατά των υπηκόων της από υποστηριζόμενο από την Τουρκία GNA στην Tarhuna και η απάντηση θα είναι σφοδρή», δήλωσε ο Abdel Aal.

Πηγή: europost.gr