Συγκλονιστική μήνυση κατά δημάρχου Τήλου για ρατσιστική συμπεριφορά και δημόσια υποκίνηση μίσους


Μια γυναίκα αλλοδαπή, κάτοικος Ρόδου, προσέφυγε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά, για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Τήλου την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, κατά την άφιξη μεταναστών. Σύμφωνα με την καταγγελία της δημάρχου, η αλλοδαπή φέρεται να ζήτησε «να τους πετάξουν στη θάλασσα» και κατέγραφε την κατάσταση σε βίντεο.

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση μέσω του δικηγόρου της, Γιώργου Βήτα, ζητώντας ποινική δίωξη για διάφορα αδικήματα, όπως εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και για δημόσια υποκίνηση μίσους. Σημαντικό είναι ότι, σε βίντεο που ανέβασε η μηνύτρια, ακούγεται η δήμαρχος να λέει «άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα», ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι της αποδόθηκαν λόγια που δεν είχε ποτέ πει.

Κατά την περιγραφή της, η αλλοδαπή βρισκόταν στο λιμάνι με δύο φίλους της από τη Γαλλία, όταν παρατήρησε ότι ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού επρόκειτο να προσεγγίσει πριν από το επιβατικό πλοίο. Όπως περιγράφει, όταν το σκάφος του Λιμενικού άραξε, είδε δεκάδες πρόσφυγες να αποβιβάζονται, γεγονός που της προκάλεσε σοκ και εντύπωση.

Ανέφερε επίσης ότι όταν αναρωτήθηκε στη δήμαρχο για το συμβάν, αυτή απάντησε επιθετικά. Η αλλοδαπή διατείνεται ότι προσπαθούσε να κατευνάσει την κατάσταση, αλλά η δήμαρχος αντέτεινε με ενοχή και άγνοια. Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει σάλο, αποτελεί αντικείμενο νομικών εξελίξεων, ενώ έχει επισημανθεί ότι η τουρκική πρεσβεία διαψεύδει τους ισχυρισμούς για τη δουλειά της μηνύτριας εκεί.

Πηγή: newsbeast.gr