Λουκέτο σε λούνα παρκ στα Γρεβενά λόγω παράνομης πιστοποίησης και τραγωδίας στη Χαλκιδική


Λουκέτο έβαλαν οι Αρχές σε λούνα παρκ που λειτουργούσε στην εμποροπανήγυρη στα Γρεβενά, το οποίο είχε λάβει άδεια λειτουργίας από τον τοπικό δήμο. Στον φάκελο της αδειοδότησης υπήρχε έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών από μία εταιρεία, η οποία είχε αναστείλει τη δραστηριότητά της και στη συνέχεια η άδεια της ανακλήθηκε. Η ανάκληση αυτή συνδέεται με την υπόθεση του θανάτου ενός 19χρονου στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» ενημέρωσε το κοινό το πρωί της Δευτέρας 14/10 ότι το λούνα παρκ έκλεισε κατόπιν καταγγελίας του πατέρα του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές για την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Μετά την καταγγελία, ο εισαγγελέας ενημερώθηκε και ο δήμος προχώρησε στην απόφαση ανάκλησης της άδειας.

Ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του θανόντος, τόνισε στο MEGA ότι «οι πιστοποιήσεις που προσκομίστηκαν στον δήμο για τα συγκεκριμένα μηχανήματα είχαν σχέση με την εταιρεία που είχε ανακληθεί στις 10 Σεπτεμβρίου». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δήμος «δεν είδε, δεν άκουσε», παρόλο που η κατάσταση ήταν γνωστή σε άλλους φορείς. Επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη και να υπάρχει καλύτερη εποπτεία από τους δήμους.

«Κινήθηκαν άμεσα από την Αστυνομία, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή σφράγισης. Όλοι ήξεραν εκτός από τον δήμο», ανέφερε τονίζοντας την ευθύνη των τοπικών αρχών. Στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου, αναμένονται δικαστικές εξελίξεις καθώς θα αναβαθμιστούν οι κατηγορίες και για άλλα πρόσωπα. «Το ζητούμενο είναι να λύσουμε πρώτα το θέμα για τον χαμό του Γιάννη», είπε, προσθέτοντας την ανάγκη να σταματήσουν οι δικαιολογίες του τύπου «δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα».

Πηγή: newsbeast.gr