Γιατρός υπερασπίζεται τον εαυτό του από κατηγορίες υπερσυνταγογράφησης και καταγγέλλει κυκλώματα


Αθώος δηλώνει ο γιατρός που κατηγορείται για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων μέσω του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι υπήρξε ετοιμοθάνατος κατά την κρίσιμη περίοδο. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης 17/10, ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκε ο IP του για τη δημιουργία 159 συνταγών, χωρίς τη δική του έγκριση.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι κανένα μήνυμα δεν έχει λάβει από τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Το λάθος είναι του ΕΟΠΥΥ», τόνισε, σημειώνοντας ότι καμία κλήση δεν του έχει επιδοθεί. Μάλιστα, παρουσίασε υπογραφές από τον ΕΟΠΥΥ μέσω δικαστικού επιμελητή στις 26/9, οι οποίες αναφέρονταν σε κλήσεις που δεν απάντησε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η υπόθεση αφορά 70 συναλλαγές και 200 που είχαν λανθασμένο κωδικό, καθώς και ότι δεν μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα άλλης ειδικότητας. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι έχει συνεργασία με ένα φαρμακείο, όπου ανταλλάσσουν συνταγές, όπως πολλοί άλλοι γιατροί.

Τέλος, επεσήμανε την ύπαρξη συνταγών του σε περιοχές όπως το Ίλιον και τον Ασπρόπυργο και δήλωσε: «Θα σκίσω τα κυκλώματα» αναφορικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται.

Πηγή: newsbeast.gr