Δικαστική Απόφαση Υποχρεώνει Εκκλησία της Μήλου να Σταματήσει τους Θορύβους από την Καμπάνα


Μία γυναίκα από τη Μήλο αποφάσισε να στραφεί στη Δικαιοσύνη για να βρει την ησυχία της, εξαιτίας της καμπάνας της εκκλησίας της γειτονιάς της. Η καμπάνα αυτή χτυπά κάθε μισή ώρα, συγχρόνως με το ρολόι, εκτός από τις περιπτώσεις θρησκευτικών εορτών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο δικαστήριο της Σύρου, και η κάτοικος του νησιού δικαιώθηκε. Ο δικηγόρος της, Βασίλης Σωτηρόπουλος, επιβεβαίωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι η εκκλησία είναι υποχρεωμένη πλέον να αποσυνδέσει την καμπάνα από το ρολόι και να μην χτυπά κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, εκτός από τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές, όπως το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο. Σε περίπτωση που η εκκλησία παραβεί αυτόν τον κανόνα, θα επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Μοναδική αντίθεση προήλθε από μία γειτόνισσα της ενάγουσας, η οποία παρατήρησε ότι «έτσι έχουμε μεγαλώσει». Όταν όμως ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν χτυπάει η καμπάνα για να δείχνει την ώρα, δεν μπόρεσε να απαντήσει, γεγονός που, σύμφωνα με τον Βασίλη Σωτηρόπουλο, συνέβαλε στην έκβαση της υπόθεσης.

Πηγή: newsbeast.gr