Αποτροπιαστική κακοποίηση αδέσποτου σκύλου στο Βόλο προκαλεί συγκίνηση και οργή


Αναστάτωση έχει προκαλέσει η φρικαλεότητα που συνέβη στον Βόλο τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου. Ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκε θανατωμένος σε μια πυλωτή πολυκατοικίας, σε μια περιοχή γεμάτη σχολεία και κοντά σε πάρκο, μέσα σε λίμνη αίματος. Ο σκύλος υπέστη σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και αναμένεται να εξεταστεί από κτηνίατρο προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του.

Οι αρχές προχωρούν σε έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών της φρικαλεότητας, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι. Ο κτηνίατρος Γιώργος Καλτσάς, που κλήθηκε να εξετάσει το ζώο, ανέφερε το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση ότι το θέαμα ήταν σοκαριστικό και δείχνει ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν συγκεκριμένη γνώση περί της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν.

«Δεν είναι κάτι που μπορεί να έχει προκληθεί από άλλο ζώο. Το συγκεκριμένο χτύπημα υποδεικνύει ότι η δράση ήταν μελετημένη. Το ζώο, αφού δέχτηκε τα χτυπήματα σε κεντρικό σημείο της περιοχής, οδήγησε στον θάνατό του. Οι χτυπήματα προκλήθηκαν κατά την ουσία σε επιλεγμένο σημείο που μπορούσε να προκαλέσει ταχέως ανεπανόρθωτη ζημιά», τόνισε ο Γιώργος Καλτσάς, υπογραμμίνοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν συνιστούν μόνο ποινικό αδίκημα αλλά και κοινωνική αγριότητα.

Πηγή: newsbeast.gr