Από τις πρώτες μέρες εκκίνησης της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν τα σοβαρά προβλήματα με τον κορωνοϊό στα σχολεία: Από επίσημες πηγές του Υπ. Παιδείας έγινε γνωστό ότι ήδη άρχισαν να κλείνουν τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα, επειδή εκδηλώθηκαν στο διδακτικό προσωπικό κρούσματα κορωνοϊού.

– διαφ. –

Πιό συγκεκριμένα το σχετικό ρεπορτάζ:

Λουκέτο» βάζουν μόλις λίγες μέρες μετά τον Αγιασμό σχολεία ανά την Επικράτεια.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κρούσματα στο σχολείο.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγελος Διακουμής υπογράμμισε, πως δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες μέχρι και αυτή την ώρα, ενώ διευκρίνισε πως το σχολείο σήμερα λειτούργησε και θα κλείσει από αύριο, καθώς βρίσκεται επίσημα στη λίστα του Υπουργείου.

Το Υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα.

– διαφ. –

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του Υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται.

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Συγκεκριμένα κλείνουν το 2ο Λύκειο Καισαριανής αλλά και σχολεία σε Ηράκλειο, Πύργο, Λήμνο και Αλεξάνδρεια.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr