Συναγερμό στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει η περίπτωση ενός 32χρονου άνδρα, ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό αλλά ασυμπτωματικός και χωρίς να το γνωρίζει, ταξίδεψε στην Κρήτη και στην Αίγινα με αποτέλεσμα να έχει έρθει σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο άνδρας πήρε πλοίο για την Κρήτη και ταξίδεψε σε καμπίνα με άγνωστο άτομο, όταν όμως έφτασε στο νησί άρχισε να έχει δέκατα. Αυτό ωστόσο δεν τον πτόησε και αντί να μείνει σε καραντίνα, την επόμενη μέρα πήρε το πλοίο για να γυρίσει στην Αθήνα. Όταν έφτασε στον Πειραιά τον θερμομέτρησαν πάλι και διαπίστωσαν πως έχει δέκατα.

Ο 32χρονος άνδρας τότε ανησύχησε και πήγε να κάνει τεστ για να διαπιστώσει αν είναι θετικός στον ιό. Την επόμενη όμως μέρα μπήκε σε τρίτο πλοίο, αυτή τη φορά για να πάει στην Αίγινα. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο άνδρας έμαθε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό και τότε έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Η Πολιτική Προστασία έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των στενών επαφών του όμως είναι δύσκολο να εξακριβωθούν όλες καθώς ο 32χρονος άλλαξε 3 πλοία και 2 νησιά και ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr