Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν στα μέσα μεταφοράς.

Η κα Λινού, ρωτήθηκε για το τι θα έκανε εάν ήταν η ίδια υπουργός Υγείας, με την ίδια να απαντά «Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι, αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα γλυτώναμε 3.000 θανάτους με τη μείωση της μετάδοσης. Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά».

«Περισσότερα δρομολόγια και τεχνική βελτίωση των λεωφορείων ώστε να έχουν παράθυρα και να είναι συνεχή ανοιχτά», προσέθεσε.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας επισήμανε ότι το «κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1 δισ. ευρώ, καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή χάνονται χρόνια εργασίας, ξοδεύονται χρήματα σε εντατική, για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας».

Επιπλέον, η κυρία Λινού χαρακτήρισε ως τρομακτική την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, διότι «δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας, η οποία παραμένει υψηλή».

«Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από το 1, που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξησης και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης», προειδοποίησε.

Μάλιστα, η Αθηνά Λινού περιέγραψε -μεταξύ άλλων- με ποιο τρόπο θα γλύτωναν τη ζωή τους 3.000 ασθενείς COVID, αναλύοντας τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει η χώρα μας να ακολουθήσει στα ΜΜΜ, με αύξηση δρομολογίων και τεχνητά παράθυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr