Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!

H παραλλαγή Όμικρον κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν προκειμένου να μη ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Ακόμα αναφέρει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου δεν είναι αρκετά.

«Τα μέτρα δεν είναι αρκετά» υποστήριξε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη και επανέλαβε ότι το βάρος πρέπει να πέσει στα σχολεία: «Όσο αργούμε να πάρουμε τα μέτρα, τόσο το κύμα θα είναι χειρότερο. Θα πρόσθετα να προσέξουμε τη νεολαία και ειδικά τα σχολεία».

Σύμφωνα με τον καθηγητή υπάρχει μεγάλη διασπορά στα σχολεία και τα πανεπιστήμια τα οποία σταδιακά θα αρχίσουν να κλείνουν όσο τα κρούσματα αυξάνονται: «Πρέπει να πάρουμε μέτρα αναφορικά με τα σχολεία και το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Είναι τόσο μεγάλη η διάδοση στη νεολαία που φοβάμαι ότι θα κλείσουν πολλά τμήματα» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι θα ήταν προτιμότερο να κλείσουν τώρα τα σχολεία παρά να παραταθεί η σχολική χρονιά το καλοκαίρι: «Καλύτερα να κλείσουμε μια εβδομάδα και να πάρει παράταση η σχολική χρονιά τον Ιούνιο», σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Πηγή: europost.gr