Βαριές είναι οι καταθέσεις εναντίον του αναπληρωτή καθηγητή, που ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ. Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για κύκλωμα παιδεραστίας, τοκογλυφίας και απάτης.

Ενώ η Αστυνομία και η Εισαγγελία αναζητούν τα κίνητρα των δραστών που ξυλοκόπησαν άγρια τον αναπληρωτή καθηγητή σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, καταθέσεις «φωτιά» εναντίον του κάνουν λόγο για κυκλώματα τοκογλυφίας, απάτης και παιδεραστίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Ο ίδιος ο καθηγητής υποστήριξε ότι δεν είχε δεχθεί ποτέ απειλές από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φωτογράφησε τρεις πρώην συναδέλφους του από το Πανεπιστήμιο ως υπαίτιους για τον ξυλοδαρμό του. Με τους καθηγητές αυτούς βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Ένα από αυτά τα τρία άτομα κατέθεσε στο δικαστήριο πως όταν παραβρέθηκε στα γραφεία επενδυτικής εταιρείας που διατηρούσαν στη Ρουμανία, έγινε αυτόπτης μάρτυρας σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων από τον καθηγητή.

«Τον Φεβρουάριο του 2016, όταν μεταμεσονύχτια ώρα μετέβην στα γραφεία των εταιρειών στο Βουκουρέστι προκειμένου να ηρεμήσω, στα αρχεία των εταιρειών τον είδα να συνευρίσκεται ερωτικά με τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν ανήλικος» αναφέρει στην κατάθεσή του σύμφωνα με το κανάλι.

«Την επομένη λόγω του γεγονότος αυτού αποχώρησε αιφνιδίως και ανεπιστρεπτί από τις επιχειρήσεις» φαίνεται να προσθέτει.
Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι στη συνέχεια οι σχέσεις τους χάλασαν και ο αναπληρωτής καθηγητής άρχισε να τον εκβιάζει.
Συγκεκριμένα φαίνεται να καταθέτει ότι «την επόμενη του περιστατικού και πριν την οριστική αποχώρησή του, ο (…) προσήλθε για ελάχιστο χρόνο στο γραφείο και με προκλητικό τόνο με εκβίασε άμεσα εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα ρευστότητας του ομίλου, με την άμεση και απρόβλεπτη απόσυρση των κεφαλαίων της κουμπάρας του και στενότατη συνεργάτη του».

«Πρόσθεσε, δε, πως αδιαπραγμάτευτος όρος για να μην αποσυρθούν άμεσα τα χρήματα ήταν να μην αναφερθεί ποτέ τίποτα για το συμβάν της προηγούμενης νύχτας» λέει στην κατάθεσή του σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιστολές σχετικά με την εμπλοκή του αναπληρωτή καθηγητή σε κυκλώματα παιδεραστίας φαίνεται ότι είχαν λάβει από τον περασμένο Μάρτιο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δημήτρης Μπουραντώνης, αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Φοιτητής της ΑΣΟΕΕ σχολιάζει πως «εδώ υπάρχουν ευθύνες και της πρυτανείας που γνώριζε –γιατί από ό,τι φαίνεται από δημοσιεύματα, από καταγγελίες γνώριζε– εδώ και σχεδόν έναν χρόνο για το γεγονός αυτό. Έχει γίνει ζήτημα στη Σύγκλητο απ’ ό,τι έχει ακουστεί».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση σε βάρος του αναπληρωτή καθηγητή, όσον αφορά στον ξυλοδαρμό βλέπουν «αυτόκλητους τιμωρούς».

Όπως εκτιμούν, θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με εκτενή αναφορά στις ποινικές εκκρεμότητες του καθηγητή.

Πηγή: europost.gr