Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο επικεφαλής οικονομικός Σύμβουλος Άλεξ Πατέλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα περιμένουν ως τις 12 Νοεμβρίου ημέρα που ο SSM θα λάβει την απόφαση σχετικά με την πληρωμή ή μη των τόκων ύψους 165 εκατ. ευρώ των Cocos. Στο ενδεχόμενο που η απόφαση είναι αρνητική για την πληρωμή, τότε το Δημόσιο δια του ΤΧΣ θα αποκτήσει το 61,3% των μετοχών της Πειραιώς από 26,4% που ελέγχει σήμερα.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στη λειτουργία της τράπεζας και δεν σχεδιάζει ούτε καν τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Η διοίκηση θα παραμείνει ίδια καθώς δεν προκύπτει ζήτημα κρατικής βοήθειας αφού το δημόσιο παίρνει μετοχές.

Η Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να μην δημιουργηθούν κανενός είδους αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα. Η κυβερνητική απόφαση σε αυτό το ενδεχόμενο είναι να ιδιωτικοποιηθεί και πάλι η Τράπεζα Πειραιώς το ταχύτερο δυνατόν, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν είναι δυνατόν μέσα στο 2021

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr