Το απόλυτο χάος εξακολουθεί να επικρατεί στο σύνολο σχεδόν των Δήμων της Αττικής καθώς δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε ‘παγοδρόμια’, άκρως επικίνδυνα για οδηγούς και πεζούς.

Άγιος Στέφανος
Άγιος Στέφανος

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι το χιόνι που έριξε τις προηγούμενες ημέρες έχει μετατραπεί σε συμπαγή πάγο καθώς οι Δήμοι δεν φρόντισαν να βγάλουν εγκαίρως τα συνεργεία αποχιονισμού και αποκομιδής σπασμένων κλαδιών.

Σε δεκάδες περιοχές από την Βόρεια έως την Νότια Αττική όπως Άγιος Στέφανος, Πεντέλη, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Βύρωνας, Αλιμος κ.α. πλην ελαχίστων κεντρικών οδών, οι περισσότεροι δρόμοι είναι καλυμμένοι από χοντρό στρώμα πάγου εως 10 εκατοστών.

Βύρωνας
Χολαργός

Δεν αφορά τις υπηρεσίες των ΟΤΑ η σημερινή αργία

Από την άλλη πλευρά πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζουν ότι η εγκύκλιος που θέτει σε γενική αργία το προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών δεν αφορά τις υπηρεσίες των ΟΤΑ που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου φαινομένου.

Οι εικόνες εγκατάλειψης που εκπέμπουν αρκετές περιοχές της Αττικής γίνεται πιο έντονη όταν συγκριθούν με την πορεία εργασιών σε ορισμένους Δήμους όπως του Γαλατσίου και του Ζωγράφου.

Χολαργός

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περιφερειακός Γαλατσίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία λίγες ώρες μετά την λήξη του καιρικού φαινομένου ενώ συνεργεία του Δήμου έσπευσαν να ρίξουν αλάτι σε μικρότερους δρόμους.

Μελίσσια

Την ίδια ώρα αρνητική εντύπωση προκαλούν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media οι οποίες εμφανίζουν παροπλισμένο στο παρκιν της περιφέρειας, χιονισμένο με σηκωμένους τους υαλοκαθαριστήρες το θηριώδες, ερπυστριοφόρο εκχιονιστικό όχημα που είχε διαφημιστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας αναφέρει ότι έχουν ανοίξει οι κεντρικοί οδοί του δήμου και δίνεται μάχη για να καθαριστούν τα στενά αλλά και τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων.

Πηγή: europost.gr