Το νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που είναι ακόμα ανοιχτές οι πληγές της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με νοικοκυριά για έκτη ημέρα να παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση και δρόμους της Αθήνας να μην έχουν καθαριστεί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν στα Βίλια της Αττικής, όπου από εχθές το βράδυ σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν.

Στην Αττική αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό δεν αποκλείεται να λιώσει απότομα μεγάλες ποσότητες χιονιού και μαζί με το νερό της βροχής να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον κ.Μαρουσάκη, μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα της Αττικής και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές, όπως η Βαρυμπόμπη και η Πάρνηθα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από Τρίτη έρχεται τρίτο κύμα κακοκαιρίας με τον μετεωρολόγο του OPEN να σχολιάζει πως ο χειμώνας «ήρθε για να μείνει».

Το νέο κύμα θα ξεκινήσει από τα δυτικά και φέρνει βροχές και έντονες χιονοπτώσεις ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Πηγή: europost.gr