Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε στον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για την δολοφονία με ξυλοδαρμό, της πανέμορφης φιλενάδας του Φαίης Μπλάχα στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής. Ο Στεφανάκης ξαναδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, μετά από αναίρεση, που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά προηγουμένης απόφασης του Εφετείου, με την οποία του αναγνωρίστικε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Με βάση αυτό το ελαφρυντικό, ο Στεφανάκης, που μπήκε στη φυλακή το 2013, επρόκειτο να… αποφυλακιστεί τον φετινό Αύγουστο!


Η Φαίη Μπλάχα

Η δολοφονία με ξυλοδαρμό της ωραιότατης Φαίης Μπλάχα, από τον εκπαιδευμένο και στις πολεμικές τέχνες Βαγγέλη Στεφανάκη, είχε προκαλέσει τότε σοκ στην κοινή γνώμη, γιατί έκρυβε ένα σκοτεινό παρασκήνιο ανταγωνισμού και αντιζηλίας, μεταξύ της Φαίης και της ωραιοτάτης, επίσης, αδερφής της, η οποία αποκαλύφθηκε ότι είχε και αυτή ερωτική σχέση με τον Στεφανάκη!


Η αδελφή της άτυχης Φαίης Μπλάχα, Μαριαλένα

Μάλιστα, η αδελφή της Φαίης Μπλάχα, εξίσου καλλονή, αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του και κατηγορήθηκε στην αρχή και για ηθική συναυτουργία, στο φόνο της αδελφής της, διότι είχε αποκρύψει στις αρμόδιες Αρχές τα πραγματικά γεγονότα και τον ρόλο του Στεφανάκη, προσπαθώντας μαζί του να παρουσιάσουν το γεγονός σαν ‘ατύχημα, που έγινε πάνω σε καυγά!’


Ο δράστης της φρικτής δολοφονίας της Φαίης, Βαγγέλης Στεφανάκης

Πιό αναλυτικά το πλήρες ρεπορτάζ για τις σημερινές δραματικές εξελίξεις, που σημάδεψαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης, έχει ως εξής:

Σε ισόβια καταδικάστηκε τελικά ο Βαγγέλης Στεφανάκης για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα την άνοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη. Στον κατηγορούμενο είχε δοθεί ελαφρυντικό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αλλά όπως είχε αποκαλύψει το Εθνος της Κυριακής, η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης που του χορηγούσε ελαφρυντικό και έσπαγε τα ισόβια.

Η αναίρεση έγινε δεκτή και σήμερα το πρωί η υπόθεση συζητήθηκε ξανά μόνο ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού, με το δικαστήριο ομόφωνα να απορρίπτει την παροχή ελαφρυντικού και τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται τελικά σε ισόβια. Μάλιστα, επειδή έχει εκτίσει ήδη 7,5 χρόνια, με την προηγούμενη ποινή που του είχε επιβληθεί, επρόκειτο σε λίγο καιρό να βγει από την φυλακή. Ωστόσο, μετά το σημερινό αποτέλεσμα της δίκης φαίνεται πως θα «καθυστερήσει» αρκετά χρόνια μέχρι να δει την έξοδο από την φυλακή.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Φαίης δεν το έκανα εσκεμμένα. Ντρέπομαι, φοβήθηκα με έπιασε πανικός. Όταν συνέβη το περιστατικό πήγα σε ένα φίλο μου και του είπα σε παρακαλώ βοηθά με τσακωθήκαμε. Την πήγαμε στο νοσοκομείο στον Ερυθρό Σταύρο. Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω, έτρεμα. Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά λόγω τρίτου προσώπου .Εκανα λάθος που επέτρεψα την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Εγώ έχω μετανιώσει από τη πρώτη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου. Δεν φαντάστηκα τι θα συμβεί και εγώ ήμουν 25 χρόνων μου σήκωσε χέρι και θόλωσα ντρέπομαι ειλικρινά» είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο πατέρας του κατηγορουμένου, λέγοντας στους δικαστές: «Το μεγάλωσα το παιδί μου να βοηθάει τον συνάνθρωπο αν ήθελε να κάνει κακό θα την είχε πετάξει δεν το έκανε και μου τον βγάζετε εγκληματία; Δεν το ήθελε το παιδί μου. Έλεος, έλεος πια!».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό επειδή κατά την κρίση της τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο Στεφανάκης είχε ειλικρινή μεταμέλεια αφενός επειδή αφού χτύπησε πολύ την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και επειδή κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επιτέθηκε κατά της εισαγγελέως κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…

Πηγή: europost.gr