Ισχυρό πλήγμα έχουν υποστεί οι ΗΠΑ από την επέλαση του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να έχουν ξεπέράσει τα τέσσερα εκατομμύρια. Την ώρα που δεκάδες πολιτείες της Αμερικής γνωρίζουν αύξηση των μολύνσεων, στο Μίσιγκαν 13 καλόγριες άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας της ασθένειας Covid-19.

Δώδεκα μοναχές που ζούσαν στο φραγκισκανικό μοναστήρι των Αδελφών Felician στη Λιβόνια του Μίσιγκαν των ΗΠΑ πέθαναν μέσα σε ένα μήνα από κορωνοϊό, ενώ η 13η έφυγε από τη ζωή σχεδόν δύο μήνες μετά, λόγω επιπλοκών της ασθένειας.

Η πρώτη μοναχή, 99 ετών, πέθανε στις 10 Απριλίου και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες. Στις 27 Ιουνίου πέθανε και η 13η στα 98 της χρόνια. Την ίδια ώρα, ακόμη 17 μοναχές διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, αλλά ευτυχώς τα κατάφεραν και βγήκαν νικήτριες στη μάχη με την ασθένεια.

«Ολοι ξέραμε ότι αν ο κορωνοϊός χτυπήσει το μέρος, θα ήταν κακό», είπε η αδελφή Mary Ann Smith. «Αλλά δεν περιμέναμε ποτέ πόσο γρήγορα θα συμβεί», πρόσθεσε. Και η ίδια νόσησε από τον κορωνοϊό και όπως περιγράφει νόμιζε ότι η ζωή της θα τελειώσει. «Ημουν τόσο άρρωστη που προσευχόμουν στον Θεό να με πάρει. Πονούσα πάρα πολύ», θυμάται.

Οπως μεταδίδει το NBC, αρκετές από τις μοναχές εξακολουθούν να αναρρώνουν από επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων αδυναμίας και αναπνευστικών προβλημάτων.

Πηγή: europost.gr