Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει το νησί των Ανέμων, που λόγω της έξαρσης του ιού έχει θέσει σε συναγερμό την Πολιτική Προστασία και το ειδικό καθεστώς που επιβλήθηκε στο νησί, ως τις 26 Ιουλίου, όξυνε τα πνεύματα, δημιουργώντας αντιδράσεις οργής από ξενοδόχους και επιχειρηματίες εστίασης και αναζήτηση – επικίνδυνων – διεξόδων από οργανωτές εκδηλώσεων.

Παρά τον συναγερμό, όμως, τα πάρτι που ευνοούν την υπερμετάδοση του ιού συνεχίζονται σε… ιστιοπλοϊκά. Οι ξέφρενοι ρυθμοί εξακολουθούν να ηχούν με συνωστισμένους και δυνατή μουσική, σε πλεούμενο αυτή τη φορά, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

Σε πολλά μέρη της Μυκόνου, πάντως, το γνωστό βουητό έχει σταματήσει να ακούγεται, στη χώρα του νησιού όμως ο συνωστισμός είναι ακόμη αισθητός.

Εκατοντάδες φουσκωτά «επιστρατεύθηκαν» από σήμερα το πρωί στην Μύκονο για να μεταφέρουν χιλιάδες τουρίστες στα διπλανά νησιά, σε Τήνο και Πάρο, ειδικά και να γλεντήσουν μακριά από τις απαγορεύσεις και το lockdown της κυβέρνησης!

Αυτό απλά θα οδηγήσει σε διασπορά του κορωνοϊού με κυβερνητική εντολή, ουσιαστικά, γιατί απλά οι Μυκονιάτες επιχειρηματίες «εκστρατεύουν» με σκάφη στα γύρω νησιά!

«Βροχή» πέφτουν οι ακυρώσεις στο νησί, ύστερα από τη ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών που οδήγησε στην απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, από 01:00 ως 06:00 το πρωί, και σε απαγόρευση της μουσικής.

Η γεωγραφία του τουρισμού ενδεχομένως να αλλάξει, με τη Μύκονο κόκκινη στον χάρτη και τα σχέδια επιχειρηματιών του νησιού διαφοροποιημένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τα κρούσματα εντοπίζονται ολοένα και περισσότερο, καθώς προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, οι τουρίστες υποβάλλονται σε COVID τεστ.

Σε αυτό το σημείο ανοίγει νέα εστία συζήτησης, αφού έχει παρατηρηθεί PCR τεστ να χρεώνονται, όταν γίνονται ιδιωτικά στις βίλες, ακόμη και 150 ευρώ, ενώ κανονικά κοστίζουν 60 ευρώ. Όλα αυτά χωρίς απόδειξη.

Εκείνο που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές, είναι ότι στη Μύκονο υπάρχουν 394,71 λοιμώξεις ανά 100.000 πληθυσμό. Σύμφωνα, δε, με πληροφοριες, στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr