Αυξάνει την εμπλοκή της η Τουρκία στη διαμάχη μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων, με την αποστολή αδίστακτων μισθοφόρων τζιχαντιστών από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), που επικαλείται αξιόπιστες πηγές, η τουρκική κυβέρνηση «μετέφερε περισσότερους από 300 μαχητές υποστηριζόμενων από την Τουρκία συριακών φατριών» στο Αζερμπαϊτζάν, επισημαίνοντας, ότι οι περισσότεροι κατάγονται από την περιοχή της Αφρίν, στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού.

Οι τζιχαντιστές εστάλησαν στο Αζερμπαϊτζάν, το πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου, στον απόηχο της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων μεταξύ Αζαρμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Η τακτική αυτή, όπως είναι γνωστό, δεν είναι καινούργια για τον Ερντογάν. Στη Λιβύη στέλνονταν χιλιάδες αντικαθεστωτικοί Σύριοι μισθοφόροι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, Τουρκμένοι εξτρεμιστές και διαφόρων άλλων ειδών ξένοι μαχητές, με δέλεαρ μισθούς μεταξύ 1.500 και 2.000 δολαρίων, (πριν τους κατεβάσει εκεί στα 600 δολάρια), την τουρκική υπηκοότητα και στο βάθος το όνειρο της ευρωπαϊκής ακτής (αρκετοί λιποτάκτησαν και πέρασαν στην Ιταλία).

Από τους τζιχαντιστές οι περισσότεροι ανήκουν στους ενόπλους σχηματισμούς της«Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ» και της «Αλ Αμσχάτ», οι οποίοι είναι αδίστακτοι τζιχαντιστές που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης εναντίον Κούρδων πολιτών στο Ιντλίμπ.


Άνδρες της Αλ Αμσχάτ με τουρκικά διακριτικά.

Οι τζιχαντιστές φέρεται να δήλωσαν ότι τους μετέφεραν στο Αζερμπαϊτζάν για να φυλάνε τα σύνορά του με την Αρμενία.

Οι φιλοτουρκικές τουρκμενικές οργανώσεις δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες φήμες πως η Τουρκία σκόπευε να μεταφέρει συμμορίτες από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν εμφανίστηκαν σε δημοσιεύματα τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι τουρκικό κράτος, οι Αζέροι είναι Τούρκοι, όπως και οι Τουρκμένοι είναι Τούρκοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr