Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών αρχικά έκανε λόγο για «αντιρωσική υστερία» που καλλιεργείται από τις χώρες της Δύσης. Μάλιστα, η Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε πως θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» αν η Σουηδία και η Φινλανδία επιχειρήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ!

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επεκτατικές τάσεις που έχει δείξει το ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια, αθετώντας συμφωνίες και συνθήκες. Σύμφωνα με όσα επεσήμανε η κ. Ζαχάροβα, θεωρείται δεδομένη η αντίδραση της Ρωσίας αν Φινλανδία και Σουηδία επιλέξουν την είσοδο στο ΝΑΤΟ!

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία στα χέρια του, για να γίνουν πιο εύκολες οι διαπραγματεύσεις, καθώς δεν αναμένει όπως είπε συμφωνίες με μια συμμορία ναρκομανών και νεοναζί που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο. «Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση στον στρατιωτικό προσωπικό και στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας: να μην επιτρέψτε στους νεοναζί και (τους Ουκρανούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας, τις συζύγους σας και τους ηλικιωμένους σαν ανθρώπινες ασπίδες» δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για μας να πετύχουμε συμφωνία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία ενεργούν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά». Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι δεν αναμένει συμφωνίες με «μια συμμορία ναρκομανών και νεοναζί η οποία έχει εγκατασταθεί στο Κίεβο και έχει θέσει σε ομηρία ολόκληρο των ουκρανικό λαό».

Πηγή: europost.gr