Ληστές επιτέθηκαν σε ένα θωρακισμένο βαν επί της Πιερ Σέμαρντ στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, μπροστά από την Τράπεζα της Γαλλίας χθες το πρωί και αφαίρεσαν ποσό-μαμούθ. Οι επιτιθέμενοι μπλόκαραν το βαν της χρηματαποστολής Loomis κατά την έξοδό του από την τράπεζα. Πριν φύγουν έβαλαν φωτιά σε πολλά οχήματα. Δεν υπήρξαν θύματα ενώ οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία ήταν πέντε.

Η χθεσινή ληστεία στη Λυών είναι η μέχρι στιγμής «ληστεία του αιώνα». Οι κακοποιοί άρπαξαν 9 εκατομμύρια ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ήταν ο παχύς καπνός που τράβηξε την προσοχή των κατοίκων. Αρκετά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός θωρακισμένου βαν, πυρπολήθηκαν με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν και έπρεπε να παρέμβουν για να σβήσουν τις πυρκαγιές στα 3 οχήματα που πυρπολήθηκαν, στο θωρακισμένο βαν και σε δύο μικρά καμιόνια που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν αμέσως μετά το συμβάν. Οι εγκληματίες έφυγαν με πλούσια λεία. Μετά τους πρώτους υπολογισμούς η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι το ποσό της λείας ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως ξεκίνησε η έρευνα για ένοπλη ληστεία και σύσταση συμμορίας. Ανατέθηκε στο DIPJ (διαπεριφερειακή διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας) της Λυών και στο JIRS (εξειδικευμένη διαπεριφερειακή δικαιοδοσία) της Λυών. Το JIRS αποτελείται από εισαγγελείς και ανακριτές που ειδικεύονται στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της οικονομικής παραβατικότητας.

Πρόκειται μια από τις μεγαλύτερες ληστείες στη Γαλλία, και πρέπει να επιστρέψουμε στον προηγούμενο αιώνα πίσω στην περίπτωση του Τόνι Μουσούλιν που είχε ληστέψει 11,9 εκατομμύρια ευρώ. Τα 9,1 εκατομμύρια ευρώ εντοπίστηκαν σε ένα γκαράζ.

Η Loomis, η εταιρεία μεταφοράς μετρητών, είναι τακτικά στόχος ληστών… που ενεργούν συχνά στην περιοχή της Λυών. Το 2017, η δικαστική αστυνομία συνέλαβε 7 κακοποιούς από την περιοχή της Λυών που επέστρεφαν από την Ελβετία, όπου είχαν πραγματοποιήσει ληστεία με λεία 35 εκατομμύρια ευρώ. Το 2016 άγνωστοι έκλεψαν σκόνη χρυσού αξίας περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη διάρκεια της ληστείας ενός φορτηγού στο Ντάρντιλι, κοντά στη Λυών.

Πηγή: dimpenews.com

– διαφ –

Πηγή: europost.gr