Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος για το ορφανοτροφείο της ακολασίας, των ακραίων διαστροφών και των βασανιστηρίων με θύματα αγόρια 7 έως 11 ετών! Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε και νέες λεπτομέρειες, καταγγέλλοντας τους υπευθύνους ότι «ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα!».

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα παιδιά προχωρούσαν σε ερωτικές περιπτύξεις, ενώ υπήρξαν και περιστατικά σωματικής βίας σε βάρος τους και παραμέλησης.

Για την υπόθεση, που έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, η κυρία Μιχαηλίδου μίλησε στην ΕΡΤ: «Έλαβα γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με τη δομή αυτή στην Αττική, είτε μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της είτε ως εργαζόμενοι. Σε αυτήν κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο δωμάτιο “τιμωρητήριο” μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Και βέβαια πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Στη συνέχεια, η υφυπουργός επισήμανε πως με το που έλαβε την καταγγελία αυτή, το πρώτο που έκανε ήταν να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία και «πάγωσε» κατευθείαν τη χρηματοδότηση με δημόσιους πόρους προς τη συγκεκριμένη δομή, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει, ενώ «οργανώσαμε για πρώτη φορά μεικτά κλιμάκια με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για να πάνε -όπως και πήγαν- χθες για επιτόπιο έλεγχο».

Η καταγγελία που έφτασε στα χέρια της Δ. Μιχαηλίδου, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, «μου ήρθε πριν από περίπου πέντε ημέρες», αλλά κοινοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης δομής στο τέλος του Σεπτεμβρίου και παρ’ όλα αυτά δεν κινήθηκε καμία διαδικασία. «Ούτε είχε γίνει κάποια πειθαρχική δίωξη, ούτε πήγαν στον εισαγγελέα ως Διοικητικό Συμβούλιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Με την καταγγελία και μόνον, όσοι εμπλέκονται σταματούν να εργάζονται στη δομή», ενημέρωσε η υφυπουργός.

Όσο για το συγκεκριμένο ίδρυμα, ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες «όχι τόσο αποτρόπαιου χαρακτήρα, αλλά οικονομικού χαρακτήρα», που την αφορούν.

«Το συγκεκριμένο ίδρυμα στην Αττική έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες. Αυτό μπορεί να αφορά σε εμπόριο βρεφών, μπορεί να αφορά στην καταστρατήγηση του νόμου ως προς τη διαφάνεια που πλέον η διαδικασία της υιοθεσίας και της αναδοχής έχει», είπε.

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως «η καταγγελία που ήρθε στα χέρια μου αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Είναι σοβαρή και επώνυμη από τρεις ανθρώπους, κατονομάζει τουλάχιστον δύο εργαζόμενους μέσα στη δομή και τα πέντε αυτά παιδιά. Καθήκον μας είναι να βλέπουμε κάθε παιδί και να εξετάζουμε κάθε παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν από τη δομή στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους».

Πηγή: europost.gr