Ιδιωτικός υπάλληλος στη Ροδόπη βρέθηκε αντιμέτωπος με γονιό που τον παρακάλεσε να μην διακόψει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του, επειδή είχε μάθημα ο γιος του, γεγονός που τον οδήγησε σε μια συγκλονιστική, αν μη τι άλλο, ανάρτηση.

Κι όμως, εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, εξακολουθούν να δίνονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν, όπως είναι φυσικό, να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα που όχι απλώς «καίει», αλλά «τσουρουφλάει» και το αναδεικνύει με μια ιδιαίτερα παραστατική ανάρτησή του ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, η οποία έχει ως αντικείμενο το συγκεκριμένο περιστατικό επικείμενης αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ανάρτηση του κ. Παιδαράκη
«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω…

Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

Το θετικό της όλης υπόθεσης, είναι ότι, τελικά, χάρη στη συνδρομή συνανθρώπων μας, συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό και αποφεύχθηκε, έστω προσωρινά, η αποκοπή του ρεύματος.

Πηγή: inkomotini.news

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr