Οι θαμώνες σε δύο από τα πιο γνωστά μαγαζιά της νυχτερινής Αθήνας στο Γκάζι, το Lohan και το Tokyo Theater, άρχισαν να τρέχουν για να κρυφτούν στα πατάρια και κάτω από τα τραπέζια, μόλις είδαν άνδρες της Αστυνομίας να μπαίνουν για έλεγχο, καθώς πολλοί δεν είχαν καν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ κάποιοι είχαν… πλαστά, παρά την επέλαση της πανδημίας και την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον! Φυσικά, ακολούθησαν συλλήψεις και μπήκε «λουκέτο» στα δύο μαγαζιά.

Όσα κωμικοτραγικά εκτυλίχθηκαν όσο οι αστυνομικοί διενεργούσαν τους ελέγχους τις ημέρες των Χριστουγέννων αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια στις αναφορές που υπέβαλαν. Όπως διαπίστωσαν, στο κλαμπ Lohan δεν γινόταν κανένας απολύτως έλεγχος για πιστοποιητικά, ενώ κατά τον έλεγχο των θαμώνων εντοπίστηκαν δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, ενώ ο προσωρινά υπεύθυνος συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Ακόμη πιο πολλές παραβάσεις εντοπίστηκαν στο Tokyo Theater, όπου εμφανίζεται η Λένα Ζευγαρά, καθώς οι υπεύθυνοι επέλεξαν να το ανοίξουν παραβιάζοντας την αναστολή λειτουργίας που είχε επιβληθεί σε προηγούμενο έλεγχο λόγω παραβίασης των μέτρων. Μοιραία, λοιπόν, μπήκε πάλι «λουκέτο», επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ στην επιχείρηση και συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος.

Τα κλιμάκια ελέγχου Covid της ΕΛ.ΑΣ. «σάρωσαν» πολλά νυχτερινά κέντρα τις ημέρες των Χριστουγέννων και χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε ήταν ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο σε γνωστό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, με τους θαμώνες να έχουν ανεβεί στην πίστα χωρίς κανείς τους να φοράει μάσκα ή να τηρεί τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 85.498 έλεγχοι, από τους οποίους οι 35.867 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έγιναν επτά συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 502 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, εκ των οποίων οι 129 στην Αττική, και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., έχουν διατεθεί 10.000 αστυνομικοί για ελέγχους σε όλη την επικράτεια, ενώ τα κλιμάκια ελέγχου θα βρίσκονται στους δρόμους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Πηγή: europost.gr